TUMIS KANGKUNG

Kruidig en pittig groentegerecht met Kangkung, een Aziatische moerasplant met tal van namen, zoals waterspinazie, moeraskool en haagwinde. Kangkung groeit in Bali overal waar water is. Soms een ware plaag, maar erg lekker en voor niets en dat is heel goedkoop. In Nederland te koop bij de Aziatische groothandel of in de toko. Dan niet meer voor niets, maar nog steeds goedkoop en enorm veelzijdig. Altijd goed te combineren tot een Heerlijk Plaatje.

 

INGREDIËNTEN

300 gr kangkung, 7 sjalotten, 3 tenen knoflook, 3 lomboks, 3 rawits, 4 cm jahe, 1 tl terasi bakar, 3 bosuitjes, zout, 2 el rijstolie, toefje peterselie

 

BEREIDING

Was de kangkung en snijd het blad van steel en nerf.

Pel en snipper de sjalotten, de bosui en de knoflook.

Verwijder de pitjes uit de lomboks en snijd ze heel klein.

Snijd de rawits in flinterdunne ringetjes.

Schil en rasp de jahe.

Meng sjalot, knoflook, lombok, rawit en jahe.

Verhit de olie in een wajan en fruit de verkruimelde terasi gedurende 2 minuten. Voeg het mengsel toe en fruit 3 minuten.

Voeg 150 ml heet water toe en de kangkung.

Voeg naar smaak zout toe.

Stoof in 15 minuten gaar en bijna droog.

 

error: Content is protected !!