EVEN VOORSTELLEN


Ik ben Rob van Gasselt, geboren in Venlo en inmiddels alweer meer dan 30 jaar woonachtig in (de omgeving van) Amsterdam. Mijn passie voor koken heb ik al sinds het begin van de middelbare school. Door de jaren heen ontwikkelde ik een voorliefde voor de Aziatische keuken en legde me de laatste jaren toe op Indonesisch en met name Balinees. Een culinaire omgeving waar heel wat te beleven valt in geuren, kleuren, producten en technieken. Door de jaren heen werden familie, vrienden en bekenden met grote regelmaat vergast op en verrast met “rijsttafels” en “proeverijen” van vaak Indonesische oorsprong. Dankzij de support van mijn echtgenote Karin kon ik mijn carrière in de marketing & communicatie in de Nederlandse ICT afsluiten en mij volledig toeleggen op mijn hobby. Van mijn hobby mijn werk maken, zogezegd. Dat resulteerde inmiddels in tientallen tevreden gasten, samenwerking met onder andere Culinary College de Kookerij, JustOneChef Klaas van Winsen en CookYourLife, kookatelier van Leo Keijzer, en het kookboek “Balistyle Chef, koken met heimwee naar Bali”.

De Balinese chef-kok Lonny Gerungan heeft grote invloed op mijn culinaire ontwikkeling gehad. Diens restaurant aan de Westerstraat in Amsterdam was eind jaren tachtig zo ongeveer mijn eetkamer en van Lonny’s tv-programma ‘De reistafel, de originele Indonesische keuken’, heb ik geen aflevering gemist. Zijn kookboeken en vooral de achtergrondinformatie daarin hebben mij niet alleen sterk geïnspireerd, maar ook enorm op gang geholpen om de culinaire wereld van Indonesië en vooral ook van Bali niet alleen te ontdekken, maar gaandeweg ook beter te begrijpen.

 

 

Zeker ook belangrijk was I Wayang Suastika Adhi, die wij, Karin en ik, in 1987 leerden kennen als ober van visrestaurant Baruna in de badplaats Sanur op Bali. Hij zou later na afstuderen aan de Balinese hogere hotelschool onder andere een eigen bakkerij voor westers (stok)brood openen en zich toeleggen op catering van grote partijen in de hotelrestaurants op Nusa Dua, waar vooral westerse toeristen zich prima thuis voelen. Wij zijn nog steeds hecht bevriend en ik bezoek hem zo vaak mogelijk om te genieten van hem en zijn gezin en hun mateloze gastvrijheid. Dankzij Wayang Adhi heb ik al heel veel van Bali mogen zien en beleven, waar een gemiddelde Balinees nauwelijks en een toerist al helemaal niets van hoort of ziet.

 

Eind 2010 gooide ik het roer om en begon met mijn goede vriend Hans Bakema met het maken van “heerlijke plaatjes” van lievelingsgerechten. Hans is een zeer begenadigd culinair fotograaf, die niet alleen bijzonder fraaie foto’s maakt, maar ook grote invloed had en heeft op mijn culinaire vormgeving en het creëren van onze eigen stijl, Balistyle. Lees meer over Hans op deze pagina en een bezoek aan zijn website is zeker de moeite waard.

 

 

error: Content is protected !!