OP ‘N STOKJE DE WERELD ROND
Voedsel op een stok prikken en boven open vuur of gloeiende kolen roosteren is van alle tijden en van over de hele wereld. “Spies, brocheta, souvlaki, sis kebab, skewer, brochette, shaslik, espetada, yakitori, saté” om er maar eens een paar te noemen. Ook wij kunnen daar ontzettend van genieten. Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat wij na het succes van “Balistyle Chef” en met die ervaringen ons ook op deze lekkernijen storten. Maar dan wel zoals het hoort en niet op de Hollandse manier van grote hompen vlees op een stok, verbrand en verzopen in warme, zoute pindakaas met sambal.
Dat vergde onderzoek en experimenteren, maar het resultaat mag er zijn. Vinden wij. En velen met ons. Laten we beginnen met sateetjes in Balistyle. Vooralsnog alleen de “heerlijke plaatjes”. Binnenkort gevolgd door de recepten. Geniet ervan!
SATÉ TEMPEH KUAH KECAP
vegetarisch sateetje van tempeh en kecapsaus
Niet als vleesvervanger, want die bestaan mijns inziens niet, maar gewoon als lekkere snack bij de borrel, als amuse of als gerechtje bij je satéproeverij, selamatan jalan of rijsttafel. Hoe dan ook, genieten en een “heerlijk plaatje”.
SATÉ ANAK DOMBA GAMPANG
makkelijk sateetje van lamsbout
SATÉ CELENG LEMAK KECAP
varkensspek in een ketjapmarinade met ketjapsaus en gefruite uitjes
SATÉ KAMBING KACANG KURMA
geitenbout met kruidige dadelsaus
SATÉ CELENG LEMBUT GURIH
Malse, kruidige hamlap geserveerd op en met rode basilicum
SATÉ KAKI KAMBING EMPUK
malse geitenbout op klassieke wijze
SATÉ KAMBING KHAS LONNY
saté van geit op de wijze van Lonny
SATÉ KAMBING MACEH
saté van geit op geheel eigen wijze
SATÉ KAMBING MANIS LALAH
geitenbout zoet en pittig
SATÉ KAMBING MANIS
geit licht gekaramelliseerd zoet
SATÉ KAMBING NENAS
in ananas gemarineerde geit
SATÉ KAMBING SAMBAL KECAP
geit met pittige ketjapsaus
SATÉ KAMBING SEDERHANA
geitenbout bescheiden eenvoudig
SATÉ KAMBING TEGAL
geit op de Maleise wijze van Tegal
SATÉ LEMAK
varkenspek rechtoe-rechtaan
SATÉ SINGAPORA
varkensfilet zoals ik ‘m at in Singapore
.