IMAGELICIOUS


IMAGELICIOUS is een initiatief van mijn goede vriend Hans en van mij. Hans is een gepassioneerd fotograaf, die zijn lauweren ruim heeft verdiend in de culinaire fotografie. Ik ben gepassioneerd hobbykok, die van zijn hobby zijn werk maakte. Allebei kunnen wij gepassioneerd genieten van “de gordel van smaragd”, de natuur, de mensen, de cultuur, het eten, de geuren, de kleuren, de smaken. Al die passies samen zijn zichtbaar in IMAGELICIOUS. De naam zegt het al: heerlijke plaatjes. Alles wat wij lekker vinden, in eerste instantie vaak van Indonesische en met name Balinese oorsprong, in onze stijl bereid, vorm gegeven en gefotografeerd. Genieten!

Al doende ontwikkelde zich onze eigen stijl. Voor het gemak “Balistyle” genoemd en inderdaad sterk leunend op de Balinese ceremoniële bereidingen en opmaak. Naast de gerechten in ons boek en de tientallen gerechten die we in de aanloop daarnaartoe hebben ontwikkeld, die een duidelijk Indonesische herkomst hebben, leggen we ons meer en meer toe op “de wereldkeuken”. Eten op een stokje van over de hele wereld, “Spies, brocheta, souvlaki, sis kebab, skewer, brochette, shaslik, espetada, yakitori, saté” om er maar eens een paar te noemen. En kleine, fraai opgemaakte hapjes, die samen een complete maaltijd, maar vooral ook een speeltuin aan bijzondere ervaringen en verrassingen vormen. Groter dan een amuse, maar kleiner dan een “gerecht aan tafel”. Passend in een glaasje zogezegd.

Het resultaat is niet alleen de “heerlijk plaatjes” op deze website, maar ook de heerlijkste gerechten en de recepturen daarvoor. Gaandeweg zoeken we naar mogelijkheden om al dit lekkers en al dit moois met de wereld te delen. “Balistyle Chef, koken met heimwee naar Bali”, ons eerste boek, verscheen in oktober 2016. Deze website kreeg zijn derde “facelift”. En inmiddels genoten vele tientallen gasten van les, workshop, selamatan jalanan (walking diner), proeverijen en dinertjes.

IMAGELICIOUS is binnenkort via diverse kanalen bereikbaar, maar vooralsnog snel en gemakkelijk via de telefoon van Rob, 06-54217552, of stuur een e-mailtje

CULINAIRE en (FOTO)GRAFISCHE
VORMGEVING

WORKSHOPS, KOOKLESSEN,
DEMONSTRATIES

DINEREN, FEESTEN, PROEVEN,
VERGADEREN

CULINAIRE en (FOTO)GRAFISCHE
VORMGEVING

WORKSHOPS, KOOKLESSEN,
DEMONSTRATIES

DINEREN, FEESTEN, PROEVEN,
VERGADEREN

BALISTYLE CHEF koken met heimwee naar Bali

error: Content is protected !!