BALISTYLE

Hans en ik ontwikkelden als vanzelf deze stijl van bereiden en opmaken. We noemden het gemakshalve Balistyle. Eigenlijk ontstaan uit het koppelen van onze passies voor koken, fotografie en lekker eten, doorspekt met onze herinneringen aan Bali. De geuren, kleuren, smaken en vooral warme hartelijkheid. Het is een voortdurende zoektocht naar wat lekker en mooi is. Experimenteren met voorhanden ingrediënten op basis van verzamelde recepten en gestuurd door persoonlijke voorkeuren maakt het tot wat wij dus noemen ‘Balistyle’. In tegenstelling tot wat deze naam mogelijk doet vermoeden voldoet geen van de gerechten die uiteindelijk op tafel staan aan de regels van de traditionele Balinese keuken. Ook al komen veel bereidingswijzen en de volgorde in samenstellen overeen met de authentieke ceremoniële werkwijze. Je kunt er de “mebat” – de traditionele manier van (voor)bereiden in grote en kleine stappen gebaseerd op boemboes, smaakmakers, en het bijsturen van de 6 smaken, namelijk pakeh (zout), lalah (prikkelend, warm), masem (zuur), manis (zoet), pahit (bitter) en sapek, een algemene smaak gevoeld door de andere zintuigen, zoals geur, visie, gevoel en gehoor  – in herkennen. Hoe dan ook, ieder gerecht is samengesteld, bereid en opgemaakt met onze herinnering aan heerlijk, onvolprezen, paradijselijk Bali.

 

BALISTYLE RECEPTEN


base

fladder

zwem

vega

loop

sambalbij

error: Content is protected !!