HANS BAKEMA


 genoot en geniet nog steeds van een veelzijdige carrière in fotografie en legt zich onder andere toe op “food photography”, culinaire fotografie, een moeilijke en zeer nauw luisterende discipline in de fotografie. Voedsel fotograferen vraagt om speciale technieken.

 

 

 

 

Door Hans in samenwerking met onder andere Paul en Marcel Fagel tot in de puntjes – of moet dat pixels zijn? – uitgewerkt.

Ook de fotografie voor kookboeken in diverse stijlen en voor verschillende opdrachtgevers was voor Hans telkens weer een passende uitdaging met verbluffend resultaat. Waaronder ook

                               

en regelmatig in Indonesische sferen.

De fotograaf stuurt, zeker ook in ons geval, de kok in de zoektocht naar de mooiste en kleurrijkste ingrediënten om daarmee vervolgens een spannend en stijlvol gerecht op bord of schaal samen te stellen. Fotografische en culinaire vormgeving gaan dan hand in hand. De gefotografeerde culinaire stillevens bewijzen het. Een kijkje op Hans’ website – www.studio18.nl – is zeker de moeite waard.

 

 

error: Content is protected !!