TIMUN MESANTEN LALAH
Komkommer in kokossaus. De zachte smaak van komkommer wordt enorm opgekrikt met deze saus van kokoscrème en pittige kruiden. Een heerlijk romige smaakervaring met een pittige “bite”, die prima past bij een rijsttafel of als vegetarisch hapje bij een Selamatan Jalan, walking diner Balistyle. Ook de delicate kleuren doen het goed temidden van een kleurrijk buffet.
INGREDIËNTEN
2 komkommers, 2 el rijstolie, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 rode rawit, 2 rode lomboks, ½ tl terasi bakar, 400 ml kokos crème, ½ tl zout, ¼ tl grof gemalen zwarte peper
BEREIDING
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de rawit en lombok (met pitjes meer pit) klein.
Snijd de komkommers zonder zaadlijsten in hapklare stukken.
Verhit de olie in een wajan en fruit hierin op halfhoog vuur de sjalot, knoflook, rawit en lombok gedurende 2 minuten. Voeg de verkruimelde terasi toe en roerbak nog 1 minuut. Wil je echt vegetarisch vervang dan de terasi door kruidenzout, bijvoorbeeld selderiezout.
Voeg de kokos crème toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
Voeg de komkommer toe aan de saus en breng opnieuw aan de kook en haal daarna van het vuur. Laat even nagaren. Breng op smaak met peper en zout.