DAGING SOSIS SOLO

Balistyle “wraps” van kokosomelet en kruidig gehakt met sambal matah. Mild gekruide en flinterdunne omelet van ei en kokosmelk met een vulling van krachtig gekruid rundergehakt met een toefje Sambal Matah voor de opmaak en zeker en met name voor de smaak.

 

INGREDIËNTEN

5 eieren, 125 ml santen cair, 1 tl zout, olie om in te bakken, 500 gr halfomhalf gehakt, 1 ei, 3 el santen asli, 3 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 lombok, 2 el rijstolie, 1 limoen, 1 handje selderieblad

Bumbu: 3 kemirinoten, 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, ½ tl jintan, 1 tl ketumbar, 1 el gula jawa, zout

BEREIDING

Snijd een limoen doormidden. Schil een helft tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in kleine driehoekjes. Hak de muntblaadjes, de lombok en de rawit fijn en meng met het sap van de halve limoen en zout. Laat na een half uur uitlekken en schep er het fijn gehakte witte deel van de bosui en de limoenpartjes door.

Pof de fijngehakte kemiri in een droge pan. Pel en snipper 2 sjalotjes en 1 teen knoflook. Wrijf in een cobek kemiri, sjalotjes en knoflook samen met jintan, ketumbar, gula jawa en zout tot een gladde bumbu.

Pel en snipper 3 sjalotjes en 2 teentjes knoflook. Snijd, met pitjes meer pit, de lombok klein.

Verhit in een wajan de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en lombok gedurende 2 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Voeg ongeveer halverwege, als het gehakt begint bruin te kleuren de bumbu toe. Roerbak deze goed door het gehakt.

Klop een ei los in de santen en voeg dit al roerbakkend toe. Temper de hittebron, blus met limoensap en roer de gala jawa erdoor. Bak het geheel droog.

Klop de 5 eieren met zout en de santen cair tot een beslagje en bak hiervan 4 dunne omeletjes. Maak van ieder omeletje met de gehaktvulling een rol. Kort stomen om eventueel te verwarmen.

Serveer met een toefje sambal en fijngehakt selderieblad en groen van bosui.

 

error: Content is protected !!