DADAR ISI

Omeletrol met gekruid gehakt. Een hemels gerecht uit de Indonesische keuken, omelet met een vleugje kokos, gevuld met kruidig rundergehakt. Extra lekker met Sambal Matah, een rauwe sambal van rode pepers met sjalotjes en de kern van sereh. Pittig en fris citroenig. Nog een extra versterkt met een minuscuul wolkje van limoenrasp. Past eigenlijk overal bij, maar doet het fantastisch als voorgerecht om de papillen wakker te schudden en een smaakpunt te maken.

 

500 gr rundergehakt, 1 sereh, 3 tl gula jawa, 50 ml santen asli, 50 ml santen kering, 3 el kokosolie, 6 eieren, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 50 ml santen asli, ½  tl versgemalen zwarte peper, ½ tl zout, 2 el rijstolie

Bumbu : 2 tl ketumbar, 1 tl jintan, 10 gr kunyit, 20 gr laos,  3 teentjes knoflook, 7 kemirinoten, 2 rode lomboks, 3 sjalotjes, ½ tl zout

BEREIDING

Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Pel en rasp de laos en de kunyit.

Snijd een halve lombok in dunne ringetjes en houd apart. Snipper de rest van de lomboks. Pof de fijngehakte kemirinoten.

Wrijf de kemiri, de gesnipperde lombok, de helft van de gesnipperde sjalotten en de gesnipperde knoflook samen met de kunyit en de laos, de ketumbar, de jintan en het zout tot een bumbu.

Verhit kokosolie in een wajan en fruit hierin de gekeusde sereh. Laat zo’n 5 minuten trekken. Verwijder de sereh, voeg een beetje olie toe en bak hierin het gehakt rul. Bak na 2 minuten de sjalotjes mee. Voeg na nog 1 minuut de bumbu toe en de gula jawa en roerbak het gehakt gaar. Voeg dan de droge en de vloeibare santen toe en meng goed.

Klop de eieren los en meng knoflook- en uienpoeder, peper, zout en santen tot een omeletbeslag. Bak in een platte pan met een kwart van de kokosolie een goudgele omelet. Doe dit nog 3 keer.

Smeer een dunne streep Sambal Bajak net naast de middellijn van een omelet. Leg hierop een kwart van het gehakt en rol op. Doe dit nog 3 keer.

 

Serveer de omelet met een paar ringetjes lombok en strooi er een beetje limoenrasp overheen.

 

error: Content is protected !!