KOL RUNCING MESANTEN

KOL RUNCING MESANTENSpitskool in een kruidige saus met kokosmelk en tomaat. Een romig zacht gerecht met bite door de spitskool. Dit gerecht is lekker pittig en vol van smaak. De Aziatische rode sjalotjes, oftewel kleine rode uitjes, zijn in veel, bijna alle, gerechten...

KANGKUNG PELECING

KANGKUNG PELECING Waterspinazie in zurige tomatensaus. Balinezen zijn gek op kangkung, in het Nederlands waterspinazie of haagwinde. Je kunt dit vervangen door andijvie, eerder dan spinazie. Het geheim van dit gerecht zit in de uitersten tussen de zijdezachte...

BELADO UBI JALAR

BELADO UBI JALARBelado betekent “met pepers”. Gampang betekent gemakkelijk. Dit is dan ook een gemakkelijk gerecht van gebakken zoete aardappelblokjes in een zoetzure saus van rode ui en lomboks.  INGREDIËNTEN 500 gr. zoete aardappelen, 3 rode uien, 3...

SAYUR TERONG

SAYUR TERONG Groenten met Aziatische aubergines en babymais in een vegetarische saus met veel kruiden en andere smaakmakers. Een sayur is een nat gerecht dat vaak ook als soep geserveerd wordt.    INGREDIËNTEN 100 gr sperziebonen, 100 gr spitskool, 1 rode...

KACANG PANJANG ASAM PEDAS

KACANG PANJANG ASAM PEDAS Kousenband met een pittige, friszure saus met tomaat. De kousenband in dit gerecht kan vervangen worden door sperzieboontjes, maar dan mis je toch de eigen smaak en structuur. Het zurige karakter van de saus doet denken aan de pelecing uit...
error: Content is protected !!