Een echte klassieker
Heel tevreden over onze eerste sessie en met name over de resultaten daarvan dachten we toe te zijn aan een wat grotere uitdaging. In ieder geval een met meer ingrediënten en met een grotere bekendheid. Een gerecht dat op bijna iedere kaart van Aziatische allure voorkomt en favoriet van velen: Daging Semoor. Zacht gesmoord rundvlees met de aroma’s van zwarte peper en korianderzaad en een hint van anijs tegen de frisse smaken van tamarinde en limoen maar met een ietwat zoete boventoon door de Kecap Manis. Niet echt Balinees, eerder Javaans, maar de herkomst van veel Indonesische gerechten is moeilijk tot onmogelijk te bepalen en ondanks dat toch genieten van de bovenste plank. Dat vonden wij althans. Zelfs al bij de voorbereidingen en de bereiding zelf waren de geuren en kleuren overdonderend en meeslepend. En na afloop van de sessie hebben we dan ook nog eens ruim genoten van de smaken. De toon is gezet. We krijgen er steeds meer zin in. Er gaat nog veel genieten van “heerlijke plaatjes” volgen.