EN ZO IS ‘T GEKOMEN…


door Rob van Gasselt

En zo is ‘t gekomen..


Zo zitten we, Hans en ik, te genieten van een kopje koffie. Net een eenvoudig doch voedzaam maandagavondmaaltje achter de kiezen. En bijna in koor komen we allebei op de wens voor een prachtige, warme zomer. Dan blijkt het een kleine stap naar onze wederzijdse ervaringen op Bali. Eén daarvan sluit wel heel mooi aan bij het droombeeld van een mooie zomer. Een avond net voor zonsondergang aan het strand van Banjar Laut vlakbij Lovina in het Noorden van Bali. De jeugd speelt voetbal op het vlakke strand in het laatste half uur voordat de zon ondergaat. Het is lekker warm in het avondbriesje en we zijn klaar om te gaan eten. Cumi, inktvis, staat op het menu. Heerlijk! Hans onderbreekt mijn dagdroom. Hoezo inktvis, wat inktvis, hoe inktvis? Ik vertel zo beeldend mogelijk. En zo is “heerlijke plaatjes” geboren. Bijzonder lekkere gerechten zo bereiden en opmaken dat het de fraaiste beelden oplevert.

Dat laatste is voor Hans gesneden koek, want hij is een zeer ervaren fotograaf met kennis van en zeer kundig in “food photography”. Voedsel fotograferen vraagt om speciale technieken. Daar gaat Hans hier bij IMAGELICIOUS nog heel wat over vertellen. Houd website en blog maar in de gaten. Of, wat ook kan, volg ons op FaceBook.

Mijn passie voor koken begon in mijn middelbareschooltijd. Met een drietal klasgenoten vormden we een kookclubje en ik had diverse bijbaantjes in de Venlose horeca. Door de jaren heen ontwikkelde ik een voorliefde voor de Aziatische keuken en legde me de laatste pakweg 30 jaren jaren toe op Indonesisch en met name Balinees. Een culinaire omgeving waar heel wat te beleven valt in geuren, kleuren, producten en technieken.

Hans en ik sloegen de handen ineen en ziedaar: IMAGELICIOUS, images en delicious in één woord. Nog niet helemaal helder waar we zouden uitkomen, maar we hadden wel iets om handen. Iets waar we allebei hobby in hadden. Tussen alle mogelijke klussen en opdrachten door gingen we aan de slag. IMAGELICIOUS was een feit.

error: Content is protected !!