Kippendij in kecapmarinade


Vroeg in de lente. De temperatuur voor het eerst in de dubbele cijfers. Naar buiten. Grillen. Maar wat? Snel en gemakkelijk. Zin in zoet, pittig, kruidig. De kleine satégrill. Die is snel en gemakkelijk voor te bereiden. Kippendij, insnijden. Een marinade van kecap, sjalot, knoflook, lombok en limoen. In de blender. Dijtjes marineren. Briketten van kokosbast aansteken. 20 minuten, kip uit de marinade even droogdeppen en insmeren met een klein beetje rijst- of arachideolie. Even de kipas (rieten waaier) over de hete kooltjes en de dijtjes op de grill. Rondom een kleurtje geven en dan insmeren met de marinade en iedere minuut omdraaien, insmeren, omdraaien, insmeren en zo voort, ongeveer 12 minuten. 

Aluminium bakje op de grill, dijen erin en de rest van de marinade erover. Goed gaar laten worden. Smullen maar…

Zo gezegd zo gedaan. En genoten met hoofdletters, GENOTEN dus. Jammer dat het al weer vroeg afkoelde. Late zwoele zomeravonden lieten nog even op zich wachten.

error: Content is protected !!