Waar ter wereld ik ook kwam…


… KOOKLES. Soms een workshop van een middag, soms van een dag. De ene keer met bezoek aan de lokale markt, de andere keer met een tour door de moestuin. Soms een intensieve kookles van een paar uur, soms van een hele dag en soms van een paar dagen op rij. Hoe dan ook. Heel veel geleerd, gezien, geroken, geproefd, geprobeerd en genoten. Iedere keer weer andere omstandigheden. Binnen, buiten, wel of geen airconditioning, hypermodern of authentiek, naast het zwembad of in de restaurantkeuken, individueel of in een kleine groep. Ook wel eens je eigen ingrediënten vangen, plukken of opduiken, dan weer starten met een volledig voorbereide mis-en-place. Welke situatie ook, altijd begeleid door chefs die van wanten wisten, waarvan ik heeul veel kon leren en, al zeg ik het zelf, heel veel geleerd heb. Wie weet was dat beduidend minder geweest zonder de vaak voortreffelijke hulp van meestal heel lieflijke assistentes. Absoluut een speciale vermelding waard. Bij deze! 

error: Content is protected !!