De eerste van velen


Niet alleen vanwege de dagdroom, maar ook omdat we zo hard hadden moeten lachen om het menu van een zeevisrestaurant in Lovina – aspergessoep is immers het eerste dat bij je opkomt als je zin hebt in vis – hielden we ons voor het eerste recept aan de cumi, inktvis. Ik had nog een recept liggen van vele jaren geleden uit Venlo, kon ik mij herinneren. Na wat zoeken kwam het boven water. We spraken af bij mij in Amstelveen. Donderdagochtend na een kop koffie gingen we met een uitgebreide boodschappenlijst naar Amsterdam. Tegen twaalven waren we weer terug en twee koppen koffie later was ook de mise-en-place gebeurd. Het gerecht waarmee we aan de slag gingen heeft de welluidende naam Sontong Kecap en bleek tegen alle verwachtingen in niet Balinees maar Moluks te zijn. Hoe dan ook. We hadden er zin in en er hingen “heerlijke plaatjes” in de lucht.
Zo op het oog eenvoudige ingrediënten, maar vers, fris en geurig met pijlstaartinktvis in de hoofdrol en zoete ketjap, knoflook, gember en limoen in de bijrollen. Een eindresultaat met een bijna zwoele smaakervaring en met in iedere hap wel een friszure verrassing. Een gerecht om bij weg te zwijmelen in een (dag)droom over een zonsondergang aan de noordkust van Bali.
Zo gingen we van start. Ben je net zo nieuwsgierig waar we uitkomen en houd jij ook zo van heerlijke plaatjes? Volg IMAGELICIOUS. En niet alleen voor de heerlijke plaatjes. We doen overigens ook verzoeknummers…

 

error: Content is protected !!