GEDANG MEKUAH

GEDANG MEKUAH Papaja in kokosroom met base jukut. Een geurige, kruidige en romige Balistyle verrassing. Net niet helemaal vegetarisch door de trassi, een pasta van gefermenteerde garnalen. Om het helemaal vegetarisch te maken kun je de trassi vervangen door een snuf...

JUKUT JEPANG MEGENEP

JUKUT JEPANG MEGENEP Chayote in een kruidige saus op basis van base megenep. De Indonesische naam voor de chayote is Labu Siam, Jukut Jepang of Labu Jepang in het Balinees. Het groenig witte vruchtvlees van de chayote heeft de structuur van een stevige appel, de smaak...

KOL RUNCING GURIH

KOL RUNCING GURIH Pittige spitskool met “crunch” en “bite”. Beetgare spitskool met een romige saus. Heerlijke combinatie van knisperende groente, kruidige pit en krokante pinda’s.   INGREDIËNTEN 1 spitskool, 1 blokje kippenbouillon, 4 lomboks, 1 rode ui, 1...

JANGAN GUDEK

JANGAN GUDEK Smoor van jonge nangka, broodvrucht. Nangka is in Nederland nauwelijks of niet vers te krijgen, maar wel diepgevroren. Wij hebben het idee dat de diepvries nangka misschien nog wel lekkerder is en een fijnere structuur heeft dan de verse. Maar daarover...

PECEL

PECELLauwwarme salade met pindasaus. Een Balinese variant op de klassieker GadoGado, een salade van verschillende groentes met een pittige pindasaus. De kokosmelk is vervangen door water, waardoor de saus lichter van smaak en minder romig is. De pinda’s in de saus...
error: Content is protected !!