SAMBAL KECAP LALAH

Deze sambalsaus moet pittig zijn, maar uiteraard wel eetbaar. Door rawit te vervangen door lombok en daarvan zaadjes en zaadlijsten te verwijderen, wordt de saus aanzienlijk minder pittig. Laat er wel genoeg pit inzitten anders ga je teveel richting Sambal Kecap Halus.

 

INGREDIËNTEN

150 gr rode lomboks, 40 gr rawits, 30 gr knoflook, 1 kleine rode ui, 1 limoen, 5 takjes koriander, 6 gr laospoeder, kecap manis

BEREIDING

Verwijder de steelaanzet van de rode lombok en snijd in de lengte doormidden.
Verwijder de zaadjes en zaadstrengen en snijd de pepers in dunne reepjes.
Snijd de rawits in dunne ringetjes.
Snijd de knoflook en ui in dunne plakjes.
Haal de blaadjes van de takjes koriander.

Verhit een bodempje olie in een wajan en roerbak hierin de ui en de knoflook tot het glazig is.
Voeg de pepers toe en roerbak 2 minuten.
Knijp het limoensap eroverheen en voeg het laospoeder toe.
Voeg naar wens kecap manis toe en als allerlaatste de korianderblaadjes.

error: Content is protected !!