SELAI JAHE

Pittige, grove gelei van gember, appel en limoen. Een complexe smaakcombinatie van zoet, pittig en fruitig. De typische, scherpe smaak van gember in combinatie met het fruitige van appel en het friszure van limoen komt samen in het zoet van geleisuiker en het weeïge van koenjit. Een verrassende ervaring en een allemansvriend. En het leuk is, deze gelei is ook gewoon lekker bij een boterham met kaas.

 

INGREDIËNTEN

750 gr gember, 3 stevige zoetzure appels, 3 limoenen, 500 gr geleisuiker, 10 blaadjes gelatine

BEREIDING

Schil de gember en snijd deze in kleine blokjes van 2 millimeter. Zet de gember in een grote pan met ruim koud water op het vuur en breng het aan de kook. Giet na 3 minuten koken de gember af in een zeef. Zet opnieuw op met koud water, breng het aan de kook en laat de gember dit keer 15 minuten koken.

Schil de appels en snijd deze in blokjes van 5 millimeter. Besprenkel achteraf met het sap van een limoen. Voeg de appelblokjes toe aan de gember en laat het geheel nog eens 5 minuten koken. Roer af en toe, maar let op dat de appelblokjes heel blijven.

Voeg de geleisuiker toe en breng het geheel voorzichtig roerend weer aan de kook. Laat twee minuten doorkoken en haal dan de pan van het vuur. Voeg het sap van de tweede limoen toe. Laat het geheel tot lauwwarm afkoelen. Week de gelatine in koud water. Knijp deze goed en los het op in de massa.

Schil de laatste limoen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in kleine driehoekjes. Voeg de driehoekjes toe aan de massa. Roer voorzichtig door en stort in een kommetje. Dek de gelei af en laat het opstijven in een koelkast.

Wij serveren deze gelei in zijn geheel met een paar driehoekjes vruchtvlees van de limoen en plakjes verse gember.

 

error: Content is protected !!