SAMBAL KECAP HALUS
Milde sambalsaus met veel smaak. Verwijder minder van de zaadlijsten en zaadjes en je saus wordt pittiger.
INGREDIËNTEN
300 gr rode lomboks, 30 gr knoflook, 1 kleine rode ui, 1 limoen, 5 takjes koriander, 6 gr laospoeder, kecap manis
BEREIDING
Verwijder de steelaanzet van de rode lombok en snijd in de lengte doormidden.
Verwijder de zaadjes en zaadstrengen en snijd de pepers in dunne reepjes.
Snijd de knoflook en ui in dunne plakjes.
Haal de blaadjes van de takjes koriander.
Verhit een bodempje olie in een wajan en roerbak hierin de ui en de knoflook tot het glazig is.
Voeg de pepers toe en roerbak 2 minuten.
Knijp het limoensap eroverheen en voeg het laospoeder toe.
Voeg naar wens kecap manis toe en als allerlaatste de korianderblaadjes.