BE SIAP MESITSIT Pittige kipreepjes. Met de hand in reepjes gescheurde restjes kip. Droog en toch smeuïg, gebakken in een kruidige saus met tomaat en jeruk limo. Dit gerecht heeft eigenlijk geen bumbu, omdat de gebruikte restjes kip van bijvoorbeeld be siap mepanggang...
AYAM BESENGEK Vrij vertaald kip in kokossaus. In ons geval kipdrumsticks in een pittig kokosjasje. Drumsticks omdat ze veel smaak hebben en snel gaar zijn. En omdat ze fraai presenteren. Het gaat uiteindelijk om “heerlijke plaatjes”. Dit gerecht...
JAMUR HATI SIAP Champignons gevuld met kippenlever. Een “heerlijk plaatje”, zowel een amuse of gerechtje bij een Selamatan Jalan, als ook een mooi onderdeel van je rijsttafel. INGREDIËNTEN 600 gr kippenlevertjes, versgemalen witte peper, zout, 3...
TUM SIAP MACEH Gestoomde kipreepjes. Oorspronkelijk zijn het pakketjes van kip in bananenblad of pandanblad. Wij hebben hier gebruik gemaakt van een muffinvorm en kokend water in een oven van 200 graden. Een uitstekend alternatief durven wij te stellen. ...
BE SIAP CINCANG MERAH Kipgehakt in rode currysaus. Gebaseerd op een gerecht, NAM PIK AONG, uit het Noorden van Thailand. We gebruiken kippendijen om gehakt van te snijden zodat we een perfecte balans tussen vlees en vet hebben en het gehakt niet te droog wordt tijdens...