SAMBAL TOMATFrisse, milde sambal op basis van tomaten en lomboks. De verse tomaat en de rijke smaak van de tomatenpuree maken deze sambal minder pittig dan het aantal lomboks en rawits doen vermoeden. Deze tomatensambal is een heerlijke toevoeging aan groente- of...
SAMBAL MATAHRauwe sambal met sereh. Deze rauwe sambal is een Balinese favoriet. Bijna dagelijks staat deze sambal op het menu vanwege de smaak en de scherpte. Daarnaast is het ook gemakkelijk en snel te maken. Een mooie aanvulling van kleur en pit op tafel. ...
SAMBAL GORENGGebakken sambal. Smeuïg en krokant tegelijk. Een beetje zoet door het karamelliseren van de sjalotjes. De scherpte van de sambal kun je milder maken door rawits te vervangen door lomboks of zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. De meeste Balinezen...
SAMBAL BAJAKLicht zoete, milde sambal. Een zachte, smeuïge sambal met een verfijnde smaak. Door het bakken van de bumbu met lomboks en de kokosmelk wordt de sambal milder. Wij vinden de sambal bajak pure verwennerij in combinatie met garnalen. Deze sambal is in goed...
SAURDroog, zoet en zout strooisel van kokos. Deze zoete smaakversterker geeft een krokante toevoeging en werkt tegelijkertijd verzachtend bij pittige gerechten. Saur, spreek je uit als sa-oer, gaat goed bij vlees-, vis- en kipgerechten. In Indonesië is saur bekend als...