DAGING SOSIS SOLO

DAGING SOSIS SOLO Balistyle “wraps” van kokosomelet en kruidig gehakt met sambal matah. Mild gekruide en flinterdunne omelet van ei en kokosmelk met een vulling van krachtig gekruid rundergehakt met een toefje Sambal Matah voor de opmaak en zeker en met name voor de...

SALADA BE SAMPI MACEH

SALADA BE SAMPI MACEH Geïnspireerd door de Rendang Padang Salade van Timo Boerenkamp van Restaurant Spaandershoeve, voor mij het beste Indonesisch restaurant van Nederland, bedacht ik mijn eigen variant. Rendang Padang is genoemd naar Padang op Sumatra. Ik ging uit...

DENDENG BUMBU BASA

DENDENG BUMBU BASA Gaar gesmoord en daarna droog gebakken kruidig rundvlees. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook een voortreffelijke snack of gerechtje bij een Selamatan Jalan. INGREDIËNTEN 600 gr magere runderriblappen, 3 rode uien, 1 middelgrote ui, 3 tenen...

LELAWAR SAMPI

LELAWAR SAMPI Typisch Balinees gerecht met veel mogelijk samenstellingen. Lees hierover meer in het achtergrondartikel over lawar. Bij bijna geen enkele ceremonie zal lawar ontbreken. In deze versie van rundergehakt, kokos en vele kruiden, specerijen en eetbare...

PINDANG SAMPI

PINDANG SAMPI Pittig rundvlees in een saus op basis van base gede. De base gede is een van bumbus en betekent ‘grootse basis’. Zelfs een kleine portie maakt dan ook al indruk door de grootste smaken in dit gerecht. De knoflook en lombok zijn niet alleen mooi voor de...
error: Content is protected !!