BASE GEDE

BASE GEDE Basis bumbu. Base Gede Is de belangrijkste en meest gebruikte variant van de bumbus. ʽBaseʼ is Balinees voor het Indonesische ʽbumbuʼ en betekent ʽkruidenmengselʼ. ʽGedeʼ betekent ʽgrootʼ en/of ʽcompleetʼ. Base Gede staat vrij vertaald voor ʽbasis voor grote...

SUNA CEKOH

SUNA CEKOH Een typisch Balinese bumbu van kencur en knoflook. Ook kunyit speelt een dubbelrol, een beetje voor de smaak en voor de gele kleur.   INGREDIËNTEN 5 kemirinoten, 5 teentjes knoflook, 1 eetlepel geraspte kunyit, 1½ eetlepel geraspte kencur, 2½ eetlepel...

BASE BE PASIH

BASE BE PASIH Bumbu voor visgerechten. Omdat verse vis moeilijk te verkrijgen was behalve in een vissersplaatsje als Jimbaran, Candidasa of Pemuteran en vis ook moeilijk te bewaren was zonder ijs en koelkasten, moest de bumbu meer zure elementen als tamarinde, tomaat,...

BASE BE SAMPI

BASE BE SAMPI Bumbu voor rundvlees. Rundvlees is nu iets meer dan vroeger nog steeds weinig gegeten, omdat vanuit het Hindu-geloof het rund verboden is. Balinese Hindus eten wel rundvlees telkens als ze het kunnen betalen, maar het wordt zelden gebruikt voor...

BASE BE SIAP

BASE BE SIAP Bumbu voor kip- en eigerechten. Verse kip is niet sterk van smaak en daarom is de bumbu ook niet sterk van smaak en ondersteunt de eigen smaak van de kip. In deze bumbu worden bijvoorbeeld geen lomboks gebruikt, maar alleen rawits. Wij hebben hier toch...
error: Content is protected !!