BE SIAP MEPANGGANG

Gemarineerde, geroosterde kip in kruidige kokosmelk. Een fris kruidig gerecht met een bite. Door een hele kip te “vlinderen” is deze sneller gaar. De marinade op basis van base be siap geeft de kip een pikante smaak en zorgt voor een heerlijk krokant velletje. De wortel van de lotusbloem ziet er mooi uit, past in een “heerlijk plaatje” en geeft een krokante toevoeging. De rasp van limoenschil, waarmee het gerecht afgemaakt wordt, zorgt voor een fris accent.

 

INGREDIËNTEN

1 hele kip van ruim 1 kg
5 el rijstolie
3 salamblaadjes
2 tl grof zout
1 lombok

Bumbu: 100 gram Base be Siap

Vlinder de kip, zodat deze sneller gaart: Snijd de kip langs de ruggengraat over de lengte doormidden. Knip vervolgens met een wildschaar de ruggengraat eruit. Verwijder ook het borstbeentje en druk de kip goed plat.

Verwarm 2 eetlepels rijstolie in een wok en fruit hierin de gekneusde salamblad en de gehalveerde lombok gedurende 3 minuten. Verwijder de salamblad en de lombok. Meng de olie en de bumbu tot een gladde pasta.

Wrijf de kip van de binnen- en van de buitenkant goed in met het zout en dan met de bumbu. Laat de kip minstens 1 uur marineren.

Rooster de kip boven een houtskoolvuur of onder de gril in de oven gedurende 30 – 45 minuten, afhankelijk van de grootte. Keer de kip regelmatig om aanbranden te voorkomen. Prik met een bamboeprikker in de filet om te controleren of de kip gaar is. Als de kip te gaar is, wordt deze droog.

Verdeel de kip in herkenbare delen, zoals poten, filets, vleugels en maak op met bijvoorbeeld gefrituurde lotuswortel en/of limoenrasp.

 

error: Content is protected !!