TELUR PUYUH BASE LALAH

Gefrituurde kwarteleitjes in kruidige kokossaus met tomaat. Kwarteleitjes kunnen hier vervangen worden door kippenei. Kwarteleitjes zijn niet heel erg Balinees, maar ze presenteren wel verfijnder dan een gemiddeld kippenei. Daarnaast hebben ze een eigen nootachtige smaak, die prima bij de pittige saus en een stevigere structuur past. Serveer de eitjes op of in groen, zoals hier een blaadje van de little gem. Maakt er zo een heerlijk en kleurrijk plaatje van.

 

INGREDIËNTEN

24 kwarteleieren, 1 el arachideolie plus genoeg voor frituur, 50 gr lombok, 1 tl trassi, 3 rawits, 100 gr tomaat, 100 ml kokoscrème, 250 ml kippenbouillon, 2 el tomatenpuree, 1 limoen, 2 bosuitjes, little gem, zout

Bumbu: 50 gram Base be Siap

 

BEREIDING

Breng 1 liter water met zout aan de kook. Leg de kwarteleitjes hier voorzichtig in en laat ze rustig koken gedurende 5 minuten. Haal de eitjes uit het kokende water en leg ze in ijswater om snel af te koelen. Dit zorgt er ook voor dat de eitjes gemakkelijker te pellen zijn. Pel de eitjes en laat ze drogen op keukenpapier. Verhit voldoende olie in een wok en frituur hierin de hardgekookte kwarteleitjes rondom goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Ontpit de lomboks en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de rawits in dunne ringetjes. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in dunne reepjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit hierin de verkruimelde trassi, de lomboks en rawits. Voeg de bumbu, de tomatenpuree en de bouillon toe. Roerbak alles tot de geuren vrij komen en de bumbu verkleurt. Voeg de kokoscrème toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten sudderen. Laat de saus niet te dik worden en voeg indien nodig bouillon toe. Schep voorzichtig de tomaat door de saus. Schep de kwarteleitjes erdoor. Verhoog het vuur en laat de saus 1 minuut sudderen.

Breng op smaak met limoensap en zout.

Serveer een of twee eitjes in schelpje van romaine sla met saus. Maak het geheel af met een partje limoen en ovale ringetjes bosui.

error: Content is protected !!