DAON JERUK PURUT


Don Juwuk in Balinees of limoenblad, kaffirlimoenblaadje, citroenblad, lime leaf, daun djeroek poeroet (Indonesië), bai makrut (Thailand)

Het blad van de citrusachtige struik uit zuidoost Azië , Citrus Hystrix, die de limoenachtige vrucht kaffirlimoen levert. Het limoenblad is donkergroen en glanzend. De blaadjes groeien altijd met zijn tweetjes, als een tandem aan de takken. De blaadjes ruiken en smaken heel duidelijk naar frisse limoen.

Stoof een of meer blaadjes in hun geheel mee in curries en soepen. Ze worden niet opgegeten, dus verwijderen voor serveren.
Voor gebruik in soepen of ter garnering van curries of op salades snijd je ze in reepjes, zonder de nerf.
Verse blaadjes zijn het lekkerst, invriezen kan wel, maar eenmaal ontdooid verliezen ze snel hun aroma. Bovendien zijn ingevroren blaadjes ietwat hard & taaiïg, geen probleem voor een curry, maar rauw in reepjes niet altijd lekker. Snijd ze dan supersuperfijn.

error: Content is protected !!