BALISTYLE WORKSHOP


Na ruim 40 jaar weer contact met mijn familie uit Bunde. Fantastisch! Meteen vertaald naar een kookworkshop-reunie-kennismaking. In kookstudio “de Riet”. Een aanrader. Zeker voor herhaling vatbaar. Hard gewerkt, ook wat geleerd, heerlijk gegeten, volop genoten. Na de gezamenlijke bereiding van de basisbumbu Base Gede en voorbereiding van de Nasi Goreng Kuning, in 7 duo’s aan de slag met Kenus Mebase Bali – babyinktvisjes op z’n Balinees, Bebek Kuning – eend in ‘t geel, Be Sampi Bebotok – gehakt-kokos-“brood”, Telor Puyuh Base Lalah – nestje pittige kwarteleieren, Jukut Jepang – chayote in een kruidige saus van Base Megenep, Sambal Bajak – aromatische sambal, Sambal Matah – verse “rauwe” sambal, Acar Ketimun – zoetzuur van komkommer en Acar Mangga – zoetzuur van mango. Kortom een feest van geuren, kleuren en smaken in een rijsttafel rondom een Tumpeng Nasi Goreng Kuning.

error: Content is protected !!