GULE KAMBING

Aromatische curry van geitenbout …

 

 

500 gr geitenbout, 1 stengel sereh, 4 el rijstolie, 1 kaneelstokje, ½ l santen asli, zout, selderijblad, peterselie

Bumbu: 7 kemirinoten, 2 tl ketumbar, 1 tl jintan, 1 tl anijszaad, 1 tl gemalen kardemom, 5 kruidnagels, 1 tl nootmuskaat, 1tl witte peper, 1 tl zwarte peper, 3 cm jahe, 5 cm kunyit, 9 sjalotjes, 3 teentjes knoflook

BEREIDING

Pof de fijngehakte kemirinoten in een droge pan. Schil en rasp of maal de jahe en de kunyit. Maal het anijszaad en de kruidnagels. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Wrijf in een cobek van de helft van de sjalot en knoflook met de kemiri, witte en zwarte peper, jahe, kunyit, anijszaad, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom, ketumbar en jintan een gladde bumbu.

Snijd het vlees in blokjes.

Verhit de olie in een wajan en fruit hierin de andere helft van sjalot en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de bumbu en de gekneusde en geknoopte sereh toe en fruit deze mee gedurende 3 minuten. Voeg het vlees en de kaneel toe en roerbak rondom bruin.

Temper de hittebron en voeg de santen toe. Laat op temperatuur komen en sudder het vlees gedurende 45 minuten gaar.

Verwijder de kaneel en de sereh.

Scheur de peterselie en het selderieblad in stukjes en serveer het gerecht met dit groen.

error: Content is protected !!