DAGING EMPAL

Droog gebakken kruidig rundvlees …

 

 

INGREDIËNTEN

600 gr sukadelappen, 3 daon salam, 4 el arachideolie, 2 el asemwater, 1 lombok, 1 serehstengel, 1 tl terasi bakar, versgemalen zwarte peper, zout, 1 handje krulpeterselie, 1 handje selderieblad

Bumbu: 3 sjalotten, 5 teentjes knoflook, 2½ cm laos, 1 tl ketumbar, ½ tl jintan

BEREIDING

Snijd het vlees in dunne plakken en wrijf in met asemwater, zout en zwarte peper. Laat circa ½ uur intrekken.

Schil en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil en rasp de laos. Wrijf de helft van de knoflook en sjalot samen met de laos, ketumbar en jintan tot een gladde bumbu.

Snipper de lombok en meng met de andere helft van de sjalotten en de knoflook.

Verhit 2 eetlepels olie in een wajan. Fruit hierin de verkruimelde trasi en voeg het mengsel van lombok, sjalot en knoflook toe. Fruit dit mengsel tot het begint te kleuren. Voeg de bumbu, de gekneusde en geknoopte sereh en de gekneusde salambladen toe en fruit deze mee gedurende 4 minuten.

Voeg het vlees toe en laat het geheel op temperatuur komen. Bak het vlees rondom en voeg zoveel kokend water toe, dat het vlees net onder staat. Laat het vlees gaar smoren tot het vocht bijna helemaal is verdampt.

Haal het vlees uit de wajan en plet het vlees met de platte kant van een hakbijl of de onderkant van een schone (!) pan.

Verhit 2 el olie in een wajan en bak het vlees op hoog vuur knapperig.

Serveer met een “wolk” van in flinterdunne reepjes gesneden peterselie en selderieblad.

 

error: Content is protected !!